Ghid complet pentru pielii de tarabane
 Acum câteva zile am avut o conversație la birou și am constatat că aproape jumătate din întrebările pe care le primim sunt legate de pielea de tarabane. Acest subiect pare să ne entuziasmeze foarte mult clienții. Nu vă faceți griji, în această postare vom încerca să acoperim fiecare problemă legată de pielea de tarabana și veți obține cunoștințele de care aveți nevoie pentru a vă menține tarabana în formă excelentă!
Ce fel de piele am nevoie - piele naturală sau plastic?
La începutul invenției tarabanei, s-au folosit piei naturale - în mare parte piele de miel, dar sunt mai greu de întreținut și din alte motive de înțeles, astăzi au fost înlocuite cu cele din plastic.
De ce dimensiune a pielii am nevoie?
Mărimea pielii de care aveți nevoie depinde de modelul de tarabanei. Oferim toate dimensiunile de piei pentru tarabane pe care le oferim. Tot ce trebuie să faceți este să măsurați diametrul pielii fără cerc metalic.
De ce ar trebui să schimb pielea de tarabanei?
Există mai multe motive pentru care poate fi necesar să vă schimbați pielea. Cele mai frecvente motive sunt următoarele:
Tarabana sună rău - s-ar putea să nu fie nevoie să o schimbați. Puteți încerca să-l reglați strângând (sau slăbind) șuruburile din partea de sus. Este recomandat să încercați întotdeauna acest lucru înainte de a cumpăra piele nouă. Puteți regla tarabana strângând fiecare șurub în sensul acelor de ceasornic. Continuați să strângeți fiecare șurub un sfert de tură până ajungeți la un sunet care vă satisface.
Dacă asta nu funcționează, atunci ai nevoie de piele nouă!
Pielea tarabanei este distorsionată.
Pielea de tarabana poate fi distorsionată din cauza condițiilor proaste de depozitare. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea atunci când lăsăm tarabana expusă la lumina directă a soarelui, ceea ce face ca plasticul din mijlocul pielii să se slăbească, în timp ce marginile rămân groase și strânse. Această problemă nu poate fi rezolvată și pielea trebuie înlocuită. Nu țineți niciodată tarabana în portbagajul mașinii pe vreme caldă. Temperatura din portbagajul unei mașini normale poate ajunge la 35 de grade și mai mult și pliază pielea de plastic a tarabanei, care va trebui din nou înlocuită.
Există o deteriorare evidentă a pielii tarabanei.
Când există o deteriorare mecanică a pielii tarabanei, aceasta trebuie înlocuită. Vă sfătuim să transportați tarabana doar cu o cutie și înainte de a începe să jucați, scoateți în prealabil toate inelele și brățările din mâini pentru a nu o deteriora. De asemenea, nu o certa cu un cuțit sau o șurubelniță :)
A trecut mult timp de la ultima tură.
Pielea de tarabana ar trebui să reziste cu ușurință câțiva ani. Cu toate acestea, dacă are deja peste 5 ani, poate fi necesar să fie schimbat. Puteți judeca auzind dacă tarabana sună în ton sau nu.
Piele de tarabana
Tarabana are capacitatea de a crea sunete fantastice Doum, precum și sunete Tek incredibil de înalte. Pielea din plastic poate crea sunete Tek mult mai înalte decât pielea naturală. Desigur, nu toate cojile din plastic sunt la fel și este important să o alegeți pe cea potrivită. Trebuie luați în considerare mai mulți factori, să ne uităm la ei:
Calitate plastică
Dacă calitatea plasticului este scăzută, de exemplu dacă există zgârieturi pe piele, nu va suna bine. Gândește-te, sunetul vine din unde sonore care sunt de fapt vibrații, vrei ca tarabana ta să vibreze cât mai curat și uniform posibil pentru a obține cel mai bun sunet.
Cerc metalic
Cercul metalic al pielii de tarabanei este piesa de metal din jurul pielii de plastic, care permite ca pielea sa fie atasata de tarabana. Cercul metalic se potrivește perfect în mecanismul intern de reglare, ceea ce permite pielii să se întindă peste cap. Prin urmare, această piesă trebuie să fie și de bună calitate. Dacă cercul metalic este de proastă calitate, acesta nu se va așeza uniform în mecanismul de reglare intern.
7. Pot fi refolosite pieile de tarabana?
Răspunsul scurt este nu - nu recomandăm utilizarea repetată a pielii din plastic pentru tarabanei. Este posibil, dar nu este recomandat. Mai întâi, să clarificăm ce înțelegem prin „multiplu”. Dacă atașați pielea de tarabana și apoi o scoateți după ce a fost reglată, va fi foarte dificil să o utilizați din nou.
Motivul este foarte simplu - pielea de plastic este întinsă și apoi ajustată. De obicei pielea este întinsă mult pentru a face un sunet bun. Când este întins în această poziție, nu va reveni la forma inițială când este demontat și, din acest motiv, va fi foarte dificil să se întindă bine pe o altă tarabana.