Cum să alegi o tarabana? Care este dimensiunea ideală a unui tarabane? Cum să ridici pielea veche?
Aceasta este cu siguranță o problemă care necesită o analiză atentă. Sunt disponibile un număr de mărimi și variază de la aproximativ 13,5 cm până la aproximativ 28 cm. Rețineți că atunci când luăm în considerare dimensiuni, ne referim la diametrul pielii de tarabana. Iată câteva reguli bune:
Orice sub 20 cm este prea mic
Logica din spatele acestui lucru este că aveți nevoie de spațiu pe capul tarabanei, astfel încât ambele mâini să se potrivească și să se miște în jurul tamburului, iar corpul tarabanei trebuie să stea confortabil sub braț. De asemenea, dacă dimensiunea tarabanei este mică, sunetul nu va fi dens! Fă-o cum trebuie și obține o dimensiune mai mare!
Cele mai populare modele de tarabane sunt cele cu dimensiunile 22 cm - 23 cm
Tarabanele egiptene au o dimensiune de 22 cm pe piele. Aceasta este cea mai populară dimensiune pentru tarabane și poate fi jucată de copii de la 10 ani în sus. Basul este gros și suficient de bun pentru a cânta profesional.
Bass tarabana - are o dimensiune a pielii de 25 cm.
Tarabana de bas este mai mare ca dimensiune și mai grea decât tarabana egipteană, este acoperită cu piele. Datorită acestor caracteristici, are un bas mult mai dens – așa că îl numim bas, dar este și mai scump decât tarabana egipteana. Este popular printre muzicienii profesioniști.
 
Majoritatea tarabanelor sunt fabricate din aluminiu, dar tarabanele de cupru devin tot mai frecvente.
Tarabanele de cupru au un sunet diferit, mai gros, cântăresc mai mult, sunt foarte frumos, dar sunt mai scumpe datorită prețului materiei prime, din acest motiv nu sunt atât de comune.
Care este diferența dintre tarabana turcească și egipteană?
Tarabana egipteana are o margine rotunjită, în timp ce tarabana turceasca are o margine ascuțită.
Marginea rotunjită a tarabanei egiptene permite tonuri suplimentare - deoarece marginea în sine este lovită cu degetele, în timp ce la cea turceasca este imposibil. Aproape toți profesioniștii joacă tarabana egipteană și, în consecință, sunt cele mai gasite.
 
Tarabana turcească este o răsucire interesantă din designul clasic al tarabanei arabe cu cap rotund. Tarabana turcească se caracterizează prin capul său plat, cu margini ascuțite și deschise. Sunt mai ușor de făcut și, în general, pot fi mult mai ieftine!
Din păcate, nu sunt ideale pentru începători și sunt mai optimizate pentru cineva care joacă folosind tehnica turcească cu o mână împărțită. Acesta este un stil de joc destul de avansat și poate dura ani pentru a construi și a învăța. Ca atare, începătorii vor întâmpina de obicei mari dificultăți pe măsură ce își îmbunătățesc abilitățile pe una dintre aceste tarabane.
Cum să schimbi pielea dacă este necesar?
Oferim toate dimensiunile de piei de rezerva, cu ajutorul unui hexagon, pe care le veti primi la achizitionarea unei tarabane deșurubați șuruburile din pielea veche. În locul ei, poziționați pielea nouă, puneți cercul deasupra și începeți să strângeți șuruburile hexagonale. Strângeți șuruburile treptat, la fiecare două șuruburi de tăiere, pentru a nu îndoi pielea. Introducând toate cele 8 șuruburi în acest fel, apoi strângeți până la capăt, astfel încât să puteți regla sunetul dorit de tarabana.